Recensioner

Recensioner Framgångsresan

”Beskrivningar av hur Ving växte fram och fungerar varvas med teoretiska resonemang kring varje kapitels tema: Lojalitet, Tillit, Glädje, Bekräftelse, Öppenhet, Affärsmässighet, Kontinuitet. Det är berättelsen om hur man motiverar medarbetarna och får dem att känna samhörighet med företaget och dess målsättning. 

Rikt illustrerad med svartvita bilder från Vings 50-åriga historia. Boken är intressant för alla som arbetat för och samarbetat med Ving, för dess trogna kunder och, kanske främst, för andra inom resebranschen (även andra branscher) som själva siktar på att bli bäst i klassen.”
Etienne Edberg, Bibliotekstjänst

”Boken beskriver hur företaget verkligen levde sina värderingar – med ledningen som förebilder. Läs, fascineras och inspireras.”
Monica Utterdahl, Utterdahl Management AB


”Det är mycket som jag kan använda i våra bolag.”
Astrid Brissman, Livskomfort/Assistansservice”Jag är riktigt förtjust i din bok! Jag som inte ens har jobbat där är mest fascinerad av företagskulturen i Ving. Man kan nästan tro att vår ägare Petter Stordalen har gått Vingskolan, för jag ser så många likheter i Choice Hotels sätt att bygga kulturen. Det är få förunnat att ha fått uppleva det ni har, och samtidigt kan man skapa det själv i sin egen verksamhet. Tack för insikterna! Köp boken!”
Irja Bäckström”Tycker den är riktigt, riktigt bra. Gillar både själva Vinghistorien men är väldigt förtjust i de teoretiska analyserna av själva företagskulturen. Dessa analyser skulle min nuvarande arbetsgivare ha stor nytta av. Kommer att köpa ett antal böcker och dela ut till kollegor.”
Anette Gustafsson, SJ

”Intressant, ambitiös, rolig och informativ.”
Katarina Lakocinski, 

”ÅRETS BOK. Jag har läst din bok från präm till pärm. Bläddrat tillbaks. Tittat på alla bilder minst 3 gånger. Det har varit fantastiskt. Jag har upplevt det som en minnesmaskin som ständigt fabricerar små och stora positiva minnesbilder.
Det har varit en lärande händelse att läsa den fantastiska boken. Spännande och rolig fakta blandat med fina analyser. Nu förstår man bättre varför man var besatt av Cluben och Vingen i så mänga år. Den kommer betyda mycket för insikten om människans betydelse för företags framgång.”
Peter Holmberg – mångårig Vingare, senare eventmakare och filmproducent

”Det är jättekul att njuta sig fram genom boken – jag försöker låta bli att sträckläsa den för att undan för undan hitta nya intressanta fakta och infallsvinklar som inte ens jag, som ändå var hyfsat välunderrättat, haft en susning om.”
Björn Garenberg
 – projektledare & copy på Brindfors, mångårig reklammakare åt Ving 

”Riktigt intressant läsning även för en icke-Vingare!”
Lars Westberg, Miljö & Vatten i Örnsköldsvik AB

”Den kommer väl till pass som ny inspiration till våra utbildningar inom service och reseliv.”
Mats Ekberg, Product Development Manager på Smartbox

”Idag hade posten med sig boken ”Framgångsresan – så blev Ving bäst i klassen” av Annika Thunström. Efter att kommit in 122 sidor i boken kan jag konstatera att det är en lärorik bok för de flesta och en fantastisk nostalgitripp för en gammal Vingvärd. Rekommenderas.”
Torkild Sköld, föreläsare, coach och ledarutbildare

”Håller på med din bok – men det går långsamt – den väcker så mycket minnen – och jag skrattar nästan ihjäl mig ibland. En riktig pärla i höstmörkret. Stort tack
Wenche Gustavsson

”Egentligen har jag inte alls tid att skriva till dig, då jag varje ledig stund försjunker i den ”oranga” boken du skrivit. Den ger mig verkligen ”ståpäls” även om jag bara var med 1976-78 och så tänker jag: Varför var jag inte kvar längre? Gud så mycket jag har missat!!”
Monica Altmann

”Jag är oerhört imponerad. Den är välskriven, kunnig, intressant och inte minst sagt spännande. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att någon skulle kunna göra en så lättläst framställning av detta faktaspäckade material. Nobelprisklass! Den gav mig många aha-upplevelser och förklaringar till diverse processer.”
Monica Remne 

Intressant bok och intressant författare.”
Christel Wiman, VD Tågoperatörerna

”Mycket intressant, och bra skrivet. Det var en fascinerande resa vi gjorde. Tiden på Ving har nog påverkat mig mer än jag fattat. Kul att få lite bakgrund till allt som hände under de där åren. Tack.”
Leif Wanhaniemi

”Vilken bok! Skulle bara ”bläddra lite” och fastnade med läsning i flera timmar. Mycket intressant, med en hel del ”Aha:n” och pusselbitar som faller på plats. Kanon!”
Micke Börstell