Om

Om Klargöra

Klargöra drivs av kommunikationskonsulten och författaren Annika Thunström. Jag arbetar i nätverk och anlitar den kompetens som uppdragen kräver.

I snart tio år har jag utbildat chefer och medarbetare. Men jag har också i nästan 25 år arbetat inom servicenäringen; varit alltifrån reseledare till chef på en golfklubb och marknads- och försäljningsdirektör i en internationell koncern.

Under mina snart 35 år i arbetslivet har jag in på huden känt skillnaden av att ha en bra och en dålig chef. Jag har själv varit en bra och en dålig chef. Jag har gått igenom ett antal lyckade och misslyckade förändringar. Jag har egen erfarenhet från grupper där 1 + 1 alltför ofta blev 0, och grupper som varje dag levererade nya ”underverk” och där jag längtade till jobbet varje dag.

Eftersom jag upplevt skillnaden vill jag bidra till att skapa den förändring som behövs, för att fler människor ska få känna lyckan av att längta till jobbet. Samtidigt som deras företags ekonomiska resultat ökar. Efter många års teoretiskt och praktiskt sökande tror jag mig ha hittat en framgångsformel, en formel som fungerar i de flesta företag och organisationer.

Mina styrkor är att analysera, och utifrån både sammanhang och detaljer se vad som behöver göras. Och göra det! Jag får ofta höra att jag på ett begripligt och inspirerande sätt kan förmedla mina kunskaper så att de når fram till och engagerar mottagarna. Klargör vad som behöver göras. Och gör det klart! Prestigelöst, engagerat och okomplicerat. Och dessutom prisvärt:)

Utbildning:

  • 190 universitetspoäng med huvudinriktning kommunikation och marknadsföring.
  • DIHR (Institutet för Högre Reklam och kommunikation) 1996
  • Examen från Journalisthögskolan 1984
  • Certifierad handledare i UGL och UGL 2008*- (Utveckling av Grupp och Ledare), SDI (Strengh Deployment Inventory), Förtroendefullt samarbete och Öppna Fönster

Erfarenhet:

  • Mångårig erfarenhet av att föreläsa och utbilda chefer samt hålla i workshops – både internt och som konsult, inte minst UGL-kurser.
  • Ledarerfarenhet som chef i både internationell börsnoterad koncern och svensk ideell organisation.
  • Över 25 års erfarenhet av intern kommunikation och marknadsföring. Som anställd inom Ving, Apollo, Trygghetsrådet TRS, Stockholms Golfklubb och KFS, arbetsgivarorganisation för samhällsnyttiga bolag. Som konsult har jag specialiserat mig på ”Employee engagement”, motivation, kulturbyggande och arbete i förändringsprocesser.