Annikas tankar för dagen

 

 

 

 

 

Effekten av en stark företagskultur…

I veckan hade ”Vi som jobbat på Club 33” traditionell After Work på ett av Stockholms vattenhål. Det var ungefär 15 år efter att Cluben lades ned, och 33 år sedan de flesta av oss jobbade där.

Någon frågade mig hur länge vi Vingare/Clubvärdar kan vara så nostalgiska.  Men en träff med gamla Vingare handlar sällan om nostalgi. Inte heller om att träffa gamla kompisar. De flesta känner inte ens varandra, eftersom vi arbetat under olika epoker och på olika resmål.

Det är därför denna företeelse är så imponerande. Gamla Vingare/clubvärdars möten handlar om något mycket djupare – om en inre tillit, trygghet och samhörighet. Att ha jobbat på Ving/Club 33- någongång, någonstans – blir för oss en ”kvalitetsstämpel”, att vara stolt över. Vi förutsätter att denna person är pålitlig, ärlig, tar ansvar för sig själv och inte ägnar sig åt makt- eller falskspel.

Trots att människorna är nya och okända för mig, känner jag en trygghet i att vara bland vänner, i en pålitlig omgivning, Det gör att jag kan sänka mina försvar – till skillnad mot när jag i vanliga fall träffar nya människor, och omedvetet håller garden uppe tills jag vet ”vem de är”.

I detta härliga tillstånd av tillit, svarar hjärnan med att öppna upp och ägna sig åt att vara kreativ och skapa nytt, istället för att ”på halvtid” vara i beredskap för fara. Jag och mina okända kolleger bjuder in och är öppna för det mesta. Vårt mål blir att göra det bästa av situationen, helst något riktigt bra, tillsammans.

Tillit skapar en fantastisk känsla av samhörighet, och resulterar i glädje, skratt, öppenhet, kreativitet och harmoni. Vi får alltid en riktigt trevlig stund tillsammans.

Tilliten oss Vingare emellan är så stark att när jag nyligen skulle resa till Jordanien, och mitt ressällskap i sista minuten föll ifrån, kändes det helt normalt och OK att istället ta med en f d kollega som jag aldrig tidigare träffat. Givetvis blev det en kanonresa!

För mig är detta ett tydligt bevis på hur man kan skörda frukterna av en stark och god företagskultur, många, många år senare. Med ett sagolikt fint nätverk. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.