Julhälsning från Klargöra

Snart så är det jul igen, jultomten myser… Och efter välbehövlig vila (?) väntar ett nytt år, med nya spännande utmaningar, lärdomar och upplevelser. Året som gått, 2013, har varit fyllt av aktiviteter. Vill här lyfta fram fyra viktiga:

Ämnet ”Hur du får engagerade medarbetare och bygger en lustfylld och lönsam företagskultur” hamnar glädjande nog allt högre upp på företagsledningarnas agenda. Nu börjar de förstå VARFÖR det är viktigt att ha motiverade medarbetare, som drivs av lust och motivation snarare än pengar och makt. I mina föreläsningar och workshops får de reda på HUR! Att ämnet är hett märktes inte minst under ”Stora Annonsörsdagen” som i år hade temat ”Företagskultur – Ärlig kommunikation eller corporate bullshit?”, där jag fick äran att sitta i panelen tillsammans med ett antal VD:ar.

Att kartläggningen SDI, Strenght Deployment Inventory, är rolig, enkel och tydlig och ger arbetsgruppen en riktigt bra plattform för sitt fortsätta arbete mot förbättrat samarbete och grupputveckling - har vi som använt det vetat länge. Nu finns även stöd i forskningen, enligt en sprillans ny doktorsavhandling av Ph D Tim Scudder, Fielding Graduate University. Det som skiljer SDI från andra självskattningsverktyg är att det ser på orsaken och drivkraften bakom våra beteenden snarare än själva beteendet, vilket skapar förståelse och nyfikenhet för varandra och varandras styrkor i gruppen. Läs mer på http://www.klargora.se/?page_id=516

Som handledare i Försvarets ledarskapsutbildning UGL (Utveckling för Grupp och Ledare) påminns jag varje gång vilken fantastisk kurs detta är för att utveckla sig själv, för att få bättre relationer och kunna agera mer effektivt. Inte bara på jobbetJ

Slutligen har Klargöra kört in på ett berikande stickspår. Jag arrangerar och guidar nu även äventyrsresor till Marocko! Har kört två 2013 och det blir fler 2014. Tänk dig bara att:

  • få känna sand mellan tårna – både då vi bor i tält ute i Saharas sanddyner och då vi kopplar av på den hårt packade sandstranden i den muromgärdade, saltfrätta UNESCO-skyddade f d portugisiska fiske- och handelsstaden Essaouira.
  • få promenera genom grönskande oaser, i djupa raviner med 300 m höga klippväggar i ett sagolikt vackert landskap, och att få bo och vandra högt uppe i de snöklädda Atlasbergen, vars toppar nästan är 4200 m ö h.
  • äta middag mitt på sagotorget Djemaa-El-Fnaa, bland ormtjusare, sagoberättare och andra gycklare – och ta in ljud, dofter och synintryck à la ”extra allt” då vi flyter med folkströmmen och beskådar det vackra hantverket inne i Marrakech medina.
  • bättre lära känna berberfolket, som bott i området i över 3000 år. Det ger en ytterligare en bild av hur det ser ut i den så kallade arabvärlden. Tror att många förutfattade meningar kommit på skam under dessa resor.

Nästa tur gör jag för tidningen Vi i samarbete med Jambo Tours, 18-29 mars 2014. Igår fanns det tre platser kvar! Läs mer på http://www.jambotours.se/resa/aventyr-i-marocko/?source=3582

Klargöra vill önska dig och de dina en riktigt god jul och ser fram emot berikande samarbeten 2014!
Annika Thunström
ovan molnen, Tiz´n´Tezt, 2092 m ö h, Höga Atlas, Marocko

Bookmark the permalink.

Comments are closed.