10 roliga, utvecklande och lönsamma (?) år med Klargöra!

Idag är det 10 år sedan som jag tog klivet ut i egenföretagarens värld, ett kliv jag aldrig ångrat. Tänk att kunna ägna mig åt saker jag brinner för, utan att någon (chef) har synpunkter på hur jag gör det, när jag gör det eller hur mycket tid jag lägger ned på det. 

Från att lägga ned tidningen Vår Bostad..
Vägen har kanske inte varit spikrak, och i många fall inkluderat en hel del s k okvalificerade arbetsuppgifter. Men just därför så oerhört givande, lärorik och rolig. Att knacka in uppgifter om ägarstruktur och vinster i en databas för Sveriges samtliga tidskrifter ledde t ex till ett långt samarbete med kloka och inspirerande Anders Malmsten och Janne Martinsson. I en fantastiskt spännande period med kommunikation inom HSB och Hyresgästföreningen, lyckades vi bl a ”lägga ned” Sveriges största tidning Vår bostad för att istället skapa nya mer effektiva medlemskanaler till en helt annan prislapp.

..att göra Bro Hof Slott Golf Clubs första webb..
Ett annat oerhört roligt stickspår var ett litet skrivuppdrag av journalistisk art, som ledde till att jag fick följa med Bro Hof Slott Golf Clubs hela väg från lerhög till Sveriges bästa golfbana, ett superhemligt projekt som slog världen med häpnad. Jag fick göra hela deras webb, struktur, författa alla texter och via en mängd storheter i golfvärlden – inkl Robert Trent Jones Jr – lära mig allt om hur man bygger en extraordinär golfbana som har tänkt på allt och lite till. Tack Björn Örås för det förtroendet.

.. leda UGL-kurser..
Att jag ville jobba med UGL-kurser var ett av syftena med att starta eget. Tack vare en slump, kombinerat med lite företagsamhet, fick jag kontakt med Björn Jungeröd, Mister UGL, och personen som gjort UGL folkligt och en utbildning för alla. Så mycket jag har lärt mig om oss människor, och så intressanta saker jag fått uppleva under dessa 8 år jag tillhört handledarnätverket i Kommunikationsutveckling AB.

..vara utbildare i kommunikation..
Tack också till Monica Berglund, då VD på Nordisk Kommunikation, som lät mig pröva mina vingar som utbildare i kommunikativt ledarskap och förändringskommunikation – vilket ledde till att jag insåg att mina lyckliga 20 år i Ving inte bara berodde på en rolig bransch, utan en väl genomtänkt strategi i en stark företagskultur. Vilket ledde till att jag i mer än 2 år ägnade mig åt att grotta ned mig i Vingiana, i jakten på hur man skapar engagerade medarbetare.

..till boken Framgångsresan..
Det är snart 4 år sedan boken Framgångsresan – Så blev Ving bäst i klassen äntligen kom ut. Då var det inte så många som pratade medarbetarskap och engagemang. Visst var boken lite spretig, och ville famna om det mesta. Men idag på 10 årsdagen – och ett antal föreläsningar och workshops senare – är jag ända i själen helt övertygad om att mina slutsatser, numera lite putsade, är helt riktiga.

Det går att bygga engagerade medarbetare i ALLA företag. Om man utgår ifrån människan, våra behov och aktivt arbetar med att trigga det som gör att vi mår bra – så att vi kan prestera optimalt.

Läs Samuel Wests bok, som jag hade velat skriva
Så här lagom till 10-årsjubileet läste jag en bok som jag själv gärna skulle vilja ha skrivit. ”Konsten att vara kåt på jobbet” av forskaren Samuel West beskriver precis det jag pratar om, och han relaterar till den forskning som jag ibland skulle behöva ha som stöd. Och han gör det lättbegripligt och trevligt. Så bra att boken är slut på förlaget och därför får vi, åtminstone just nu, läsa den gratis – eller ladda ned den - från nätet på följande länk eller som PDF Konsten att vara kåt på jobbet – Samuel West.

Läs den, sprid den och stötta mig i kampen i att bygga arbetsplatser där medarbetarna gör det de ska och lite till, för att de har lust! Och där vi har kul, eftersom vi blir så mycket mer effektiva då.

Nu ska jag fortsätta att bidra till större lust och glädje i arbetslivet
Nu när går jag in i min sista 10-årsperiod i arbetslivet (?) blir detta min mission: Att bidra till större lust och glädje i arbetslivet. Att ha roligt i och roligt på jobbet. För då kommer så mycket annat gratis. Det skapar en värld av friska, hälsosamma och glada människor som hjälper varandra istället för konkurrerar. Och som är mycket mer lönsamma.

Då kan jag stolt säga att jag haft ett roligt, utvecklande och lönsamt liv – om än inte alltid i pengarJ Och att jag bidragit till något meningsfullt, och mycket större.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.